U wilt een huis kopen?

Een moment met veel emotie. Vragen die opkomen als: Waar wil ik wonen? Hoeveel kan ik per maand uitgeven aan een woning? Maar vooral ook hoeveel wil ik uitgeven aan mijn woning!? U wilt graag uw droomhuis kopen en dat natuurlijk voor de beste prijs. Laat ons u in dit proces begeleiden.

Wat kunnen wij voor u betekenen? Heel veel.

Om te beginnen zijn wij uw sparringpartner in al uw vragen. Maar ook stap voor stap uw begeleider van uw plan, idee of wens tot en met het tekenen van de akte van levering bij de notaris en het krijgen van uw sleutel.

Stap voor stap naar de koop van uw woning. Wat doen wij?
Er zijn twee opties in de begeleiding. De eerste opties is als u nog zoekende bent naar een woning, een zoekopdracht.
De twee optie is wanneer u al een woning op het oog heeft. Maar u hulp nodig heeft bij het vervolg.
 
Bij beide opties brengen wij u allereerst indien gewenst in contact met een onafhankelijk financieel adviseur, zodat u zeker weet of het haalbaar is voor u en u niet voor verrassingen komt te staan.

 

-----------------------------------------------------

Optie 1
U moet nog diverse keuzes maken zoals in welke plaats, welke wijk en  welke straat. Maar ook het type woning, wilt u een appartement, tussenwoning, een hoekwoning of een vrijstaande woning. Zijn er  bepaalde kenmerken belangrijk? Wij kunnen het zoeken deels voor u  uit handen nemen of samen met u doen. Dit is de volledige begeleiding  van een aankoop. Van A tot en met Z.

Wanneer er een woning, welke voldoet aan uw eisen, op de markt komt krijgt u een email van ons.

Indien u de woning wilt bezichtigen gaan wij met u mee. Dit is uw woning niet? Dan zoeken we verder, totdat u uw droomhuis heeft gevonden.

We kijken samen met u naar de mogelijkheden op de markt, maar ook  de mogelijkheden van een woning. Denk hierbij aan een kleine  renovatie, verbouwing, of wellicht een eventuele andere indeling.

Wanneer we uw droomhuis hebben gevonden gaan we namens u met  de verkopend makelaar in onderhandeling over de prijs, eventuele  voorbehouden en transport datum.

 

Optie 2
U heeft al een woning gevonden. Dit moet hem worden, maar u weet niet zo goed wat de vervolg stappen zijn. Wij kunnen het vanaf hier overnemen van u.

Samen met u bekijken we de woning. We plannen indien gewenst een  extra bezichtiging in. Zo kunnen we de woning goed beoordelen en kunnen we u het beste adviseren.

We kijken samen met u naar de mogelijkheden op de markt, maar ook de mogelijkheden van de woning. Denk hierbij aan een kleine renovatie, verbouwing, of wellicht een eventuele andere indeling.

Wij nemen het contact over met de verkopend makelaar en gaan namens u in onderhandeling over de prijs, eventuele voorbehouden en transport datum.

-----------------------------------------------------

Daarna brengen wij u in contact met een bouwkundig specialist. Samen met u loopt de bouwkundige door de woning en zal deze grondig inspecteren op eventuele gebreken. Tijdens de bouwkundige keuring krijgt u direct al een indruk van de conditie van de woning. Het uiteindelijke bouwkundige rapport geeft u een duidelijk beeld van de staat van de woning en een kostenraming voor de direct noodzakelijke kosten en de te verwachten kosten binnen 1 tot 5 jaar.

Indien gewenst brengen wij u in contact met een taxateur. De taxateur geeft een objectieve waardebepaling af van de woning. Dit is ten behoeve van de aanvraag van een hypotheek. De geldverstrekker kan aan de hand van het taxatierapport beoordelen of een hypothecaire lening al dan niet verantwoord verstrekt kan worden op basis van de aangekochte woning.

In de tussentijd hebben wij uw gegevens verstuur naar de verkopend makelaar. Zij maken de koopovereenkomst op met hierin alle afspraken zoals de prijs en transportdatum. Vervolgens controleren wij deze voor u en nemen wij deze met u door voordat u deze ondertekend.

Wij houden alle voorbehouden in de gaten en vragen indien nodig namens u uitstel aan bij de verkopend makelaar.

Daarna begeleiden wij u in de eindfase. De inspectie van de woning voor het transport van de woning en ook gaan we mee naar de notaris totdat u de sleutel heeft gekregen.

Heeft u vragen? Bel ons gerust om een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek af te spreken bij ons op kantoor.